Human.co wins Webby Award

Capitium is an investor in Human, an all-day activity & calorie tracker. After being selected by Apple as App Store Best of 2014 in the US, Canada, China, India, Australia, and 10 other countries around the world, it has now also won a Webby Award. See also this write-up in Het Parool:

Amsterdamse apps winnen Webby Award

Ze hebben de hoogste prijs gewonnen die er te winnen valt, maar eigenlijk staan ze pas aan het begin. De nieuwe Amsterdamse apps Human.co en Amikasa ontvingen vannacht in New York een Webby Award. Dat zijn de Oscars van het internet.

Ze staan tussen ‘grootheden’ als dating-app Tinder en de Ice bucket challenge. ‘Het is een hele eer dat we zo’n prijs hebben gekregen. Dat is belangrijker dan de show daar, die is de kers op de taart’, zegt Paul Veugen, oprichter en topman van het Amsterdamse Human.co.

Menselijke beweging op de kaart
Human.co is een app waarmee mensen met hun smartphone kunnen bijhouden hoe ze bewegen. Het gaat dan niet om de sportschool of een voetbalveld, maar om gewone verplaatsingen, zoals fietsen en lopen. Die informatie kunnen ze delen met anderen. ‘Alle kleine beetjes helpen. Daarom willen we mensen stimuleren om actief te zijn. Het maakt niet uit of je hardloopt of wandelt met je kinderen, als je maar plezier hebt’, aldus Veugen.